Your Shopping Cart

Switch naar desktop website

Geschiedenis

History of MS Schippers

Met de slogan Passion for farming maakt de familie Schippers duidelijk waarvoor het bedrijf staat. Passion for Farming omvat de toewijding om het agrarisch ondernemen en alles wat daarbij hoort zo optimaal mogelijk te krijgen én te behouden voor zowel mens als dier. Dat is altijd het uitgangspunt geweest van de oprichter van MS Schippers, Martien Schippers. Het bedrijf is ontstaan uit passie voor het boeren.

Boer worden

Martien Schippers komt uit een groot boerengezin uit Oerle, Noord-Brabant en was nummer zes van de negen kinderen die het gezin telde. Hij heeft naast de opleiding Mulo ook de Landbouwwinterschool afgerond en wilde destijds het liefste boer worden, samen met zijn Maria. Maria komt ook uit een groot gezin, maarliefst 12 kinderen liepen daar over het boerenbedrijf. Alle kinderen moesten zo snel mogelijk gaan bijverdienen en voor en na werktijd hielp iedereen mee op de boerderij. Zoals toen gebruikelijk, kon er maar één de boerderij overnemen en dat was meestal de oudste. Martien, als nummer zes, ging dus op zoek naar iets anders.

History of MS Schippers

Sigarenwinkel

Toen Martien 21 jaar was kreeg hij zijn eerste vaste baan bij het KI station in Hilvarenbeek. Martien verzorgde de administratie inzake de nakomelingen van de stieren. Nadat hij hier ongeveer twee jaar gewerkt had, fuseerde het KI station met twee andere KI stations waardoor zijn diensten niet meer nodig waren. De manager van het KI station Hilvarenbeek had een sigarenwinkeltje in Bladel welke hij voorstelde om te verkopen aan Martien. Die had hier wel oren naar en nam de winkel samen met Maria over. Dit is de basis geweest voor het huidige MS Schippers.

History of MS Schippers

De boer op

Kort na de aankoop van de sigarenwinkel in 1966 zijn Maria en Martien getrouwd. Maria stond in de winkel en Martien ging met sigaren de boer op. In 1968 zijn hun zoons Harrie en Guus geboren en een jaar later hun derde zoon Mark. Kruideniers en andere handelaren kwamen destijds veel bij de veehouders. De meeste boeren gingen alleen op zondag naar het dorp om naar de kerk te gaan, verder bleven zij op het bedrijf. Martien kreeg succes met zijn vlotte handelswijze en sympathieke babbel. Al snel kreeg hij diverse verzoeken van boeren om andere producten dan sigaren te leveren. Een van zijn eerste klanten was een koeienboer die door uitbreiding zijn koeien niet meer uit elkaar kon houden. Martien ging op zoek naar een plastic plaatje met nummer, vastgemaakt aan een touwtje zodat deze boer zijn koeien kon herkennen. Zo heeft hij de boer tevreden gesteld met de eerste oormerken voor dieren ter wereld. Er waren vragen over allerhande zaken die hij soms wel, maar in veel gevallen ook niet, kon beantwoorden. Dan ging hij net zolang door totdat ergens een oplossing voor was.

History of MS Schippers

Innovatief

Martien leerde ook veel van de veehouders waar hij kwam. Als iemand een goed product of een goede werkwijze hanteerde, meldde Martien dat bij zijn klanten. Martien was altijd op zoek naar verbeteringen en vanuit deze nieuwsgierigheid heeft hij verschillende nieuwe dingen ontwikkeld. Zo werden bijvoorbeeld vroeger de staartjes en tandjes van biggen geknipt met een verroeste kniptang. Martien ging op zoek naar een alternatief en kwam uit op een elektrisch apparaat waarmee touwen werden doorgesneden en direct dichtgebrand. Het mesje heeft hij aangepast en het werkt tot op de dag van vandaag zoals Martien het toendertijd heeft geïntroduceerd. Tevens heeft hij het slijpapparaat van Dremel zodanig laten aanpassen dat het perfect tanden slijpt in plaats van knipt. Deze 'voor de boer nieuwe technieken' veroorzaakten geen wonden en infecties, waardoor de algehele gezondheid van de dieren werd verbeterd.

History of MS Schippers

Geen werk, maar hobby

Door de vasthoudendheid en innovatieve houding van Martien Schippers bouwde hij in korte tijd al een grote klantenkring op. Nooit verloor hij een klant! Veehouders zagen hem graag komen, want zijn komst betekende vaak de introductie van iets nieuws, iets beters. Martien was zelf erg gedreven en het was bijna zijn missie geworden om het harde boerenleven lichter te maken. Hij zag het als zijn taak om de boer tot een ondernemer te maken.

Dikwijls grapte Martien tegen zijn klanten dat zijn verbeteringen hem rijk konden maken. Zijn hart lag en ligt immers bij het boerenbedrijf. Deze grap heeft voor veel veehouders en ook voor Martien geen windeieren gelegd. Het was geen werk maar een hobby; hij had er plezier in als de boer tevreden was en goed verdiende. Klanten kwamen zelfs ooit op zondag namiddag naar Martien en Maria toe om bij te praten. Martien heeft in al die tijd de volle steun gekregen van zijn vrouw Maria. Zij heeft hem de vrijheid gegeven om te werken zoals Martien dacht dat goed was en met succes!

History of MS Schippers

Eerste uitbreiding

Na ongeveer 4 jaar namen Martien en Maria hun eerste werknemer aan. Al snel werden de diensten ook in België aangeboden omdat er veel Belgische veehouders benodigdheden kwamen ophalen in Bladel, maar destijds was de grens nog altijd een groot obstakel. In 1973, tijdens de oliecrisis, zijn ze verhuisd naar een groter pand in Bladel. In dit pand begonnen ze een dierenspeciaalzaak. Wat Martien bij de boeren deed, ging Maria voor de kleine huisdieren doen.

History of MS Schippers

De zoons nemen het over

Het bedrijf groeide gestaag en kregen daarbij hulp van hun drie zonen die op latere leeftijd hun eigen rayon toebedeeld kregen. Ze hadden de wind mee, totdat Martien op 50-jarige leeftijd een hersenbloeding kreeg. Het vooruitzicht naar volledig herstel was klein. Misschien zou hij wel nooit meer beter worden en gehandicapt door het leven moeten. De vraag was destijds of het bedrijf van de hand moest. Harrie, Guus en Mark gaven snel te kennen dat zij het bedrijf graag wilden voortzetten. Omdat vader niet in staat was iets te doen, namen de drie zonen de leiding over de ongeveer 10 medewerkers die toen in dienst waren. De zonen hadden (en hebben nog steeds) de touwtjes volledig in handen en deden hun werk met veel plezier. Wonder boven wonder herstelt Martien volledig na circa 3 maanden.

History of MS Schippers

Het buitenland lonkt

Martien besloot om samen met zijn Maria te gaan reizen. Niet zomaar reizen, ze gingen naar alle landbouwbeurzen die ze konden vinden en op deze manier verkenden ze de wereld! Via deze weg werden distributeurs en agenten gevonden om hun concept uit te dragen. De reis startte per auto en gingen naar Parijs , Barcelona, Santarem, Galicia, Stoneley, Hannover, Poznan en nog meer plaatsen binnen Europa. Na een jaar vertrokken ze ook naar vele plaatsen buiten Europa. Van Johannesburg naar Peking en van Manilla naar Toronto en Bangkok. Door de wereldwijde beursbezoeken ontdekten Martien en Maria veel nieuwe producten en ontmoetten ze veel nieuwe mensen. Op deze manier werd de export en import van het bedrijf opgestart.

De zonen Harrie, Guus en Mark leiden de organisatie Schippers momenteel met hetzelfde enthousiasme en zetten Schippers op de wereldkaart samen met een goed team dat plezier heeft in hun werk.

Schippers groeide uit tot één van de grotere toeleveranciers voor de intensieve veehouderij. Een professionele onderneming met 12 verkoopkantoren in Europa en die wereldwijd actief is in 40 landen met in totaal meer dan 350 werknemers in dienst. Dit had Martien nooit durven dromen toen hij begon in 1966.

History of MS Schippers

Toekomstplannen

Inmiddels zoekt Schippers actief het buitenland en is de doelstelling om marktleider binnen Europa te zijn. Met de visie “Zonder Antibiotica” als centraal uitgangspunt, willen we binnen afzienbare tijd iedere Europese veehouder in staat stellen om direct zaken te doen met MS Schippers. We hebben enorm veel zin in deze uitdaging en verheugen ons er op om ook in de toekomst uw partner te kunnen zijn voor uw dagelijkse dierbenodigdheden!

Direct advies

Bel voor persoonlijk advies naar +32(0)14-820713 of stuur een mail naar klantenservice.be@schippers.eu

Volg ons op social media