Your Shopping Cart

Switch naar desktop website

MS Optima Concept

MS Optima Concept

Wilt u ook een vlotte transitieperiode met weinig werk?

Neem contact met ons en wij vertellen u graag meer over het MS Optima Concept.

Voordelen MS Optima Concept
  • Betere gezondheid tijdens transitieperiode
  • Individuele behandeling van koeien
  • Besparing op tijd en arbeidskosten
  • Eenvoudig te installeren in iedere stal
  • Perfecte begeleiding en ondersteuning

Wat is het MS Optima Concept?

Het MS Optima concept bestaat uit de MS Optima Box en MS KetoProtect Plus. De MS Optima Box is een op zichzelf staand systeem wat op basis van elektronische identificatie MS KetoProtect Plus toedient aan individuele koeien, voor optimalisatie van de diergezondheid tijdens de transitieperiode. Online kunnen de juiste additieven voor de juiste koe ingesteld worden. Dit plug-and- play systeem werkt onafhankelijk van bestaande managementsystemen.

Waarom is een optimaal verloop van de transitieperiode belangrijk?

Een optimaal verloop van de transitieperiode zorgt voor minder gezondheid- en welzijnsproblemen in de lactatie. Een optimaal verloop vraagt om goed management en rantsoenmaatregelen. Iedere koe is anders, dus individuele behandeling heeft de voorkeur. Dit bevordert de diergezondheid tijdens de transitieperiode.

Tijdens de transitieperiode wordt de koe blootgesteld aan vele veranderingen. De koe kalft af, de melkproductie komt op gang en er wordt van rantsoen gewisseld. Na het afkalven komt vrijwel iedere koe in een negatieve energiebalans, doordat de reserves van de koe aangesproken worden om de melkproductie op peil te houden. Dit kan voorkomen worden door gebruik te maken van het MS Optima Concept.

Direct advies

Bel voor persoonlijk advies naar +32(0)14-820713 of stuur een mail naar klantenservice.be@schippers.eu

Volg ons op social media